Tilkkunallet

Huhtikuun alussa 2012 Wellamo-opiston tilkkukurssillamme opettaja Sanna Paranko toi aiheeksi tilkkunallen. Hurahdin nalleihin täysin!
Ne ovat niin halattavan kokoisia ja niistä saa jokaisesta erilaisen.
Yhdestä kankaasta tai vaikka kaikki 40 palaa eri kankaasta!
Nallet ovat ikäjärjestyksessä alhaalta alkaen.
***************Elsi on hienostunut neitinalle vanhan roosan ja vihreän sävyissään. Hän näki päivänvalon 3.3.2017.
Pihlan materiaaliksi annettiin trikoinen muistokangas.
Silitettävä tukikangas kuitenkin tekee napakkuutta ja estää ylenpalttisen venymisen.Aurora on tehty lahjansaajan vanhasta pussilakanasta. Pakkohan se lakanan rimpsu oli säilyttää :)Karhuveljekset Aaretti, Eevertti ja Pietari menivät lapsuudenkodin muistona isoille pojille. Kirjavat osat ovat lapsuudenkodin vanhat verhot, joista löytyi hienosti vaihtelua nalleihin, vaikka olikin samaa kangasta, erilaisia haalistumisen asteita ja boordikuvio kankaan reunassa.Nallekaksoset pienille kaksospojille.
Poikien äidin vanhaa lapsuusaikaista lakanaa on tuo pupukangas.Helena Ruusunen meni Helenan-päivänä syntyneelle tyttövauvalle lahjaksi.Tässä on Viola. Tämä on vielä äidin helmoissa ja muuttaisi mielellään uuteen kotiin.

Nämä yhdestä kankaasta ja vähemmällä palamäärällä tehdyt nallet menivät myyntiin Osuuskunta Hämeenkosken Rattaan käsityöosastolle, mutta vihreä tuli takaisin kotiin.


Tämä Posti-Pete valmistui ystävän 50-vuotilahjaksi.


Tämä sydämellinen nallukka muutti Hämeenkosken Palomaahan.
 Aaprahami on vanhan ajan herrasmies. Kankaat ovat todella vanhoista paidoista.


Musta-Rudolf ja Bruno ovat veljeksiä.


Tässä myös yksi Englantiin muuttanut neitokainen.


Tämä sinisenkirjava poju lähti Englantiin prinsessasiskonsa luo.


Aatto-nalle sai alkunsa jouluaattona 2012, mutta valmistui vasta 18.8.2013.

Ja tässä on reipas luonnonystävämme Maisa!


Tämä karhuneiti sai rimpsupyllyn thaisilkkimekosta ja
uuden omistajattarensa vauva-aikaisen rusetin päähänsä.


Tähän kuuluu punaisesta muumikuvioisesta lasten pussilakanasta kuvionsa saanut nalle, mutta kuva on kateissa.

Tämä karhuherra Veitikka Kirjavainen muutti siihen samaan perheeseen kuin muutkin Kirjavaiset :)


Tässäkin pöytäliina löysi uuden elämän. Ja nallukka pääsi tuolloin joulusisustukseen sopivana jälleen yhdelle työkaverille asustamaan.


Tämä Iso-Roosa muutti työkaverilleni. Tämä on Vihtori-veljensä kokoinen, noin 60 cm pitkä pimu.Tämä nuori herraskarhu on Prinssi Rohkea.
Kruunut tietty ja rohkeasti vaaleanpunaisissa, vaikka poika onkin ;)Tämä prinsessa rimpsupyllyineen on tehty lähes kokonaan tilaajan omista muistokankaista. Tämä tyttö muutti Englantiin ilahduttamaan toista pientä prinsessaa :)Suvi-nalle lähti kuuntelemaan keskimmäisen kummityttöni salaisuuksia.Työkaverini Hellu ihastui nalleihin ja antoi raitakankaan, jotta nalleen tulisi tuttu fiilis heti alkuun. Äitini nimitti tämän herran Nalle Armas Johanssoniksi.Tämä riehakas nalleneito on Pispalan Ruusa. Hän "näki päivänvalon" Särkänniemellä 12.7.2012.Marketta-nalle on vielä kotona. Marketta sai nimensä vanhassa pöytäliinassa olleiden valkoisten kukkien mukaan. Pöytäliina riitti juuri ja juuri Marketan muotoihin.Hilma Kirjavainen pääsi nuorimman kummityttöni paijattavaksiHertta Kakkonen muutti pienen Hertta-tytön luo


Tämä Vihtori on kaavojen suurennuskokeilun tulos. Kopiokoneella vain kaavat A4:stä A3:een. Tuloksena 60 cm pitkä miekkonen. Vatsaan meni aika lailla täytettä ;) Ja pakko oli kaivaa kaapista poikieni vanha rusetti Vihtorille kaulaan. Vihtori on herrasmies :) Tämä Hilkka-nallukka muuttikin sitten Pariisiin serkkuni luo. Taisi lähteä au pairiksi ;)Hilkan passikuva


Sitten päästiin vappuun. Ystäväni ja sielunsisareni Tarja oli meillä ompelemassa ja puoliksi ommeltiin yhteiselle tuttavalle Vappu-nalle. Vappu sai kaverikseen Viivin, joka puolestaan lähti kummitytölleni syntymäpäivälahjaksi.Viidenneksi syntyi Hertta


Seuraavat ovat nimeltään Karoliina Kirjavainen ja Farmari-Jalmari


Tässä ovat Esikoinen ja Vahingonlaukaus ;)
Kun ei muista leikata peilikuvana, niin saa heti tehdä kaksi kappaletta.