keskiviikko 13. joulukuuta 2017

On sitä ommeltukin

Kirjoitushommat ovat vieneet yllättävästi aikaa, mutta olen viiden kuukauden aikana saanut valmiiksi 6 nallea. Eräs tuttavani tilasi nallet lapsenlapsensa vaatteista. Kaikki vaatteet olivat pehmeitä ja joustavia trikoita. 

Tukea ja oikaisuja


Oikaisin vähän ja leikkasin yhtenäisempiä paloja, esimerkiksi posket yhdestä palasta kahden sijaan ja vatsa kahdesta kuuden sijaan. Silitin ensin joka palan tukikankaaseen. Tai leikkasin kankaasta palan ensin vähän sinne päin, silitin tukikankaan ja sitten vasta leikkasin oikean muotoisen palan. 

Trikoo tuppasi silti venymään, tukikangas saattoi revetä tai muuta pikkuharmia. En viitsinyt ihan kovin vahvaa tukikangasta laittaa niihin, kun sitten nalleista olisi tullut kovia. Ja jalkojen ja käsien liittämisessä olisi tullut kauhean paksut saumat. Muutamien kasvoistakin tuli ihan muotopuolia, kun kangas antoi erilailla periksi riippuen siitä, mihin suuntaan olin sattunut palat leikkaamaan. 

Viime viikonloppuna sain kirittyä viimeiset kaverit valmiiksi ja nyt ne ovat jo muuttaneet uuteen kotiinkin. Joku kysyi kerran, montako nallea olen jo tehnyt. Näiden jälkeen seuraava on viideskymmenes :)