sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Syystöitä

Älä pelkää, nyt ei ole kyse haravoinnista! Olen pitänyt ne ulkoistettuna ja pysynyt itse tiiviisti sisällä ompelemassa kaikki illat ja viikonloput, jos ei ole ollut mitään muuta sovittuna. Ukkokullan sain kiristettyä ulos silppuamaan vaahteranlehdet ruohonleikkurilla ja siinä puutarhaan liittyvät syystyöt onkin tältä syksyltä minun osaltani ainakin tähän asti. Toki syyslomaviikko alkaa, joten ihan liikunnan kannalta voisi vähän käydä pihalla jotain tekemässä, jos sattuu olemaan kuivat kelit.

Ilmoittauduin vaate- ja sisustusompelukurssille Wellamo-opistoon ja olen aloittanut yhdet housut, jotka ovat edelleen vaiheessa ja saanut valmiiksi trikootunikan ja hihattoman topin. Trikoo on viskoosia ja aivan ihanan tuntuinen päällä! Ostin sen lempikangaskaupastani eli kangaskauppa Kankaisesta Forssasta. Terveisiä vaan Forssaan!

Tilkkuhommiakin olen tehnyt. Osallistuin Sanna Parangon tilkkukursseille Päivölän kansanopistossa.  Syyskuussa oli tilkkusilppukurssi ja tänä viikonloppuna jouluisia tilkkutöitä. Ja siinä välissä kaivelin keskeneräisen "kolmen keikarin blokki" -peiton tekeleen esiin toiveena saada edes irralliset blokit yhdeksi tilkkupinnaksi.


Nämä hexagonin muotoiset mukimatot ovat ainoat valmiit silpputyöt tähän mennessä. Paperin päälle ommeltiin pienet silppukaitaleet puolikas kerrallaan ja yhdistettiin. Keskiosa on vähän isompi kuin mukin pohja. Vein nämä töihin itselle ja työkaverille.Näitä kaitaleblokkeja oli todella kiva ommella! Tästä innostuin eniten koko kurssilla, mutta en ole ehtinyt jatkaa. Ehkä nyt syyslomalla jatkuu.


Mäyräkoirakin pitäisi kasvattaa loppuun. Silppumalleja oli jälleen pilvin pimein ja vaikka mitä ihanuuksia, mutta viikonloppu on todella lyhyt aika kokeilla puoliakaan. Sulkaa kokeilin, mutta siitä ei ole nyt hyvää kuvaa saatavilla. Ehkä myöhemmin, jos se saa vaikka joskus kaverin tai pari.Koirasta puheenollen... Tässä on karvainen "lapsenlapseni". Pepi nimeltään. Pepistä tulee iso tyttö! Kovasti ovat yrittäneet ehdotella, että hoitoon pitäisi ottaa, mutta en ole innostunut, vaikka Pepi onkin söpö, kiltti ja viisas. En jaksa alkaa vahtia ruoka-aikoja ja pissalenkkejä, kun on niin paljon näitä muita harrastuksia.

Ja vielä kolmen keikarin blokkien hahmotelmia. (3 dudes quilt pattern tai hidden wells löytyy ohjeita).

Jouluisia töitä aloitin neljä (20 ohjeesta) ja valmiiksi sain vain tontun tuvan. Kuva on otettu Päivölässä, joten tuvan sisällä ei ole vielä jouluvaloja, joita sinne suunnittelin. Sopivasti löytyi siniristilippu tuvan pihalle :)

Pakkaskelit ja mustat jäät ovat taas täällä, ajelkaahan varovasti! Hyvää syksyä!