maanantai 6. maaliskuuta 2017

Ahkera lomailija

Joulun aikaan ja tammikuussa sain niin paljon aikaiseksi, että helmikuu meni haahuillessa. Onneksi tuli koululaisten hiihtolomaviikko, niin koulusihteerikin sai lomailla. Aloitin jo helmikuun alussa vuosittaisen tuskien taipaleeni maatalouskirjanpidon kanssa. Luulin sen olevan tehty jo lomaan mennessä, mutta kun pätkän kerrallaan teen, ja vähän väliä pitää kysellä asioita ukkokullalta (jonka kuitit ovat rahapussin välissä tai auton/traktorin lokeroissa), niin työ venyy venymistään. Valmista kuitenkin tuli taas, vaikkakin viimeisenä päivänä.Valmiiksi tuli myös kaksi nallea, Pihla (jo ennen lomaa) ja Elsi lomalla. Nallet löytyvät tämän blogin Tilkkunalle-sivulta. Yksi kassikin tuli valmiiksi (ja toinenkin melkein).


Aurinkokin paistoi onneksi parina päivänä, joten tämä non-liikunnallinen tilkkutätikin käväisi ulkona kävelemässä. Ja on sen takia niin ylpeä itsestään, että pitää ihan täällä kaikelle kansalle se kuuluttaa! :) Elämäntaparemontissa on kärsivällinen terveyttä lisäävä vaihe, kun päätin (taas kerran) olla stressaamatta ruoasta. Syön säännölliset ateriat ja välipalat sekä pidän huolen, että syön riittävästi hyviä rasvoja ja kuituja. Proteiinit ja kasvikset+marjat ovatkin jo vanhastaan vakioruokaa. Lomalla jaoin kuopuksen kanssa maitosuklaalevyn ja lankesin myös korvapuustiin, mutta ne kyllä kostivat sen vatsalleni heti - osaisikohan ukkokulta leipoa korvapuustit kaurajauhoista...


Viimeisenä lomalauantaina vietin päivän omassa tilkkukurssiluokassamme parin muun innokkaan kanssa. Meillä oli vvv-päivä eli vähän vielä vaiheessa olevat työt edistyivät hienosti päivän aikana. tikkasin torkkupeittoa, jonka pinnan tein jo aiemmin. Sunnuntaina sainkin sen ihan valmiiksi!
Aurinkoista kevään odotusta kaikille!