sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Ajatuksenvirtaa

Hei taas pitkästä aikaa :)
Melkein olen kuullut ääniä... "Miksei Sirpa ole kirjoittanut mitään uutta?"
Myönnän, liian pitkä tauko on ollut. Mitä pitempi tauko, sitä suurempi on aloittamiskynnys. Monia asioita on ollut mielessä, mutta en ole saanut aikaiseksi tai on taas tullut mieleen vasta myöhään illalla tai sitten olen päättänyt tehdä jotain muuta kuin norkoilla tietokoneella. Olen siis norkoillut kirja kädessä tai tv:n edessä löhöten ;)
Yritän nyt totuttaa itseni taas näppäimistön ääreen tämmöisellä tajunnanvirtatekstillä.
Edellisten kirjoitusten aiheet ovat vielä ajankohtaisia. Paljon aikaa on mennyt ruokia punniten ja sulamo.fi -palveluun merkkaillessa. Liikkumaankin itseäni pakotin, kunnes tulin kipeäksi. Pitkästä aikaa tulin oikeasti kuumeeseen (pahimmillaan 39,15!!!). Olin ensin perjantaista sunnuntaihin kuumeessa ja maanantaina työterveyshoitaja kirjoitti vielä kolme päivää toipumislomaa. Maanantai-iltanakin oli vielä 37,43. Ainoa muu oire on ollut yskä. Ärsyttävä, kutittava yskä.
Paino lähti tunnollisen mittailun ja punnitsemisen myötä pikkuhiljaa alaspäin. Pahimpina sairaspäivinä en jaksanut muuta tehdäkään, kun juuri punnita jotain syötävää. Mutta nyt tauti alkaa olla voitettu ja ilmeisesti hormonikierto on sellaisessa vaiheessa, että yskän ärsyttävyys on vaihtunut sotkuisen kodin aiheuttamaan ärsytykseen ja ruokaa menisi puntarin ohi vaikka kuinka isot annokset. Yritän olla itselleni ja perheelleni armollinen ja pidättelen kiukunpuuskia. En ole jaksanut siivota itse ja miesväki on tehnyt hirveän pitkää päivää pelloilla, joten en voi heiltäkään vaatia isommin panostuksia kodinhoitoon. Jos juhannukseksi yrittäisi vähän tehostaa. Olen yrittänyt olla itselleni lisäksi armollinen syömisen suhteen. Paino heilahtaa heti ylöspäin, kun kaloreita tulee enemmän, mutta ei sentään kilotolkulla. Kyllä se taas normalisoituu, kärsivällisesti vain, no worries...
Joku pesänrakennusvietti on kuitenkin vallannut mieleni. Haluan muuttaa meidän etupihan terassin kauniiksi kesähuoneeksi. Se olikin alkuun hyvä yritys, mutta aikaa myöten se on muuttunut työkalu- ja työvaatevarastoksi. Koira ja linnut asuttavat sitä. Siksi muutos vaatii ensin miestyövoimaa, että saadaan vanhoilla ikkunoilla, harvalaudoituksella ja verkoilla "häkitettyä" koko terassi. Linnut nimittäin joko pommittavat koiraa jätöksillään, tulevat syömään koiran muroja ja vääntävät torttuja kävellessään terassilla tai sitten lentävät terassin yli lähistön suurista kuusista ja tiputtavat joko omia tai poikasten jätöspalloja, tietenkin juuri meidän terassin kohdalla! Kaiken lisäksi harakan tai räksän jätökset eivät ole mitään pieniä, vaan kunnon lentopommituksella saadaan puolet rappusesta rapattua! Laita siinä sitten tyynyjä tuoleille tai ruokapöydälle liina. Vaikka lentopommittajat ja rappusia myöten kiipeävät murorosvot onkin saatu verkkoestein vähenemään, niin pikkulinnut tulevat istuskelemaan pöydälle tai kaiteelle, eikä niiden suolen toiminta ole yhtään säädellympää kuin isommillakaan. Mur! Ja me jopa ruokittiin niitä talvella! Tässä sitten kiitos!
Kunhan ukkokulta ehtii ja jaksaa, niin koko terassi on kuin iso häkki, jota pehmennetään verhoin ja sohvatyynyin. Terassilämmitinkin meillä on, joten saadaan se kunnolliseen käyttöön juhannukseksi :)

Päivölän kansanopiston tilkkuviikonloppu oli 13. - 15.5. Opettajana oli Sanna Paranko ja ohjelmassa tilkkunalle, lompakko ja muuta kivaa. Tein lompakon, pari kyyhkyä ja kukkablokkeja, joista ei ole vielä kuvaa. Viikon päästä lähden Mäntyharjun kansalaisopistoon viikon tilkkukurssille Sannan oppiin. Vähän olen kerännyt jo kamoja kasaan. Pitäisi pystyä päättämään, mitä kankaita ottaisin tänä vuonna mukaan. Viime kesänä oli kelta-vihreä-oranssit ja muutama täsmäkangas mm. käsilaukkuun.
Ihanaa, kun on taas tulossa täydellinen rentoutumisviikko!
Juopunpolkumallilla lintuja. Laittaisinko kassin kylkiin...

Päivölän kurssin lompakot. Minun tekemä on tuo pinkki.
Muovi kiiltää ikävästi, mutta sen alla oleva punonta ei kestä hyvänä ilman suojaa.

Kylvökset. Vaikka maalla asutaan, niin helpompi on laittaa hyötykasvit istutusastioihin. Pyöreissä on porkkanaa, pinaattia, mangoldia ja persiljaa. lavakauluksessa lehtikaalia ja kesäkurpitsaa. Vesipiste on helposti lähellä, heti tuossa vasemmalla.
Muovista verkkoaitaa on nidottu puutarhaan menevien portaiden yläpäähän. Sieltä ei enää pompotella tulemaan. Ja muuten sisustukseen kuuluvat työsaappaat ja vihreä räksäverkko. Ei ihan viihtyisin terassi, jonka olen nähnyt :(