lauantai 13. helmikuuta 2016

Vetkuttelua

Varmaan tiedätte sen tunteen, että pitäisi aloittaa iso, mutta epämiellyttävä työ.

Koska teen sitä kotona, niin mielellään sitä ensin joisi rauhassa edes kahvit, kun on sentään lauantai ja virkatöistä vapaata. Jotta voin hyvällä mielellä juoda kahvit, niin ensin täytyy siivota edes keittiön pöytä. Kas - pöydälle on kertynyt viikon posti ja joukossa on mm. paikallislehti, jota en "ehtinyt" arki-iltoina lukea (siis pelasin joko Algerian patience -pasianssia tabletilla tai katselin Downton Abbeyn viimeistä tuotantokautta DVD:ltä).

Luen lehden ja pari mainoskirjettä (kesäkukkakuvaston) sitten lajittelen loput postit paperinkeräykseen tai seuraavalle pöydälle, säästämistarpeen mukaan. Sivupöydällä on leivänmurusten seassa leikkuulauta, voiveitsi, pari muuta veistä ja juustohöylä. Laitan välineet laudalle, pyyhin murut kämmensyrjällä ja ripottelen kompostiastiaan. Tiskipöydällä on etikkapullo. Vien sen sivupöydän alle laatikkoon. Huomaan, että appelsiinit ja pari greippiä ovat vielä pusseissa, joten laitan ne kulhoon ja pussit roskiin. Jatkan puuhastelua hetken, kunnes muistan, että kahvia tulin laittamaan ja Se Homma piti aloittaa...

Laitan vettä säiliöön. Muistan, että kuusi kupillista täyttää sopivasti termospullon. Voisin laittaa loput kahvit termokseen ja juoda välillä, kun teen Sitä Hommaa. Haen termoksen, muistan sentään missä se on, joten en harhaudu sillä matkalla siivoamaan esimerkiksi eteisen pöytiä. Termokseen kuumaa vettä ja kahvi tippumaan. Sillä aikaa voisin käydä tietokoneella katsomassa sähköpostit. Tulevat ne puhelimeenkin, mutta luen mieluummin isommalta ruudulta. Poistan mainosviestejä ja Facebook-ilmoituksia. Ja avaan tämän blogini ja selailen nalleja. Selailen paria muutakin blogia. Tarkan markan blogissa on hyvät jutut Konmari-menetelmästä ja tavaroiden säästämisestä.

Meilläkin on säästetty vaikka mitä ja vaikka kuinka pitkään. Rintamamiestalo, joka on siirtynyt sukupolvelta toiselle. Tätä taloa ei ole koskaan kokonaan tyhjennetty muuton vuoksi. Itse muutin tänne tavaroineni täysin varustetusta kämpästä ja kymmenisen vuotta sitten tyhjensimme omiin varastoihimme mieheni mummolan. Joten tavaraa on, vaikka vuosien varrella olen sitä tehokkaasti poistanutkin. Tästä voin kertoa joskus toiste enemmän. Tai sopisihan se tähän vetkutteluteemaan, että nyt kirjoittaisin mahdollisimman pitkään ja tarkasti, mitä olen poistanut milloinkin :) Veikkaan, että jos joku on jaksanut lukea tätä blogia edes tähän asti, mielenkiinto lopahtaisi loppumattomaan tavaralistaan. Koska pidän kirjoittamisesta, niin toki olen kirjoittanut muistikirjaan, mitä olen poistanut ;)

Nyt olisi mukavasti pitkä lauantaipäivä edessä, jospa jatkaisi raivaamista Marie Kondon oppien mukaan. Tarkan markan blogi herätti siivouskipinän. Siivota pitäisi muutenkin. Imuroida ainakin, kun koirankarvaa on nurkat täynnä ja hiekkaa eteisessä, kun oli vesikelit viikolla. Ja se keittiön siivoaminenkin jäi vähän kesken.

Äääh... Se Homma pitää tehdä... tai edes aloittaa ensin. Mutta ihan ensin kahvia.... Tai jospa kirjoittaisi omaan blogiin tästä vetkuttelusta. Tästä aloittamisen tuskasta...

Ja kirjoitin. Ja hain kahvia ja kirjoitin vähän lisää. Ja kaikkeen tähän vetkutteluun on mennyt kohta kaksi tuntia ja Se Homma odottaa yhä....

Kuka arvasi, että Se Homma on perikunnan kirjanpito ja veroilmoitus viime vuodelta?

Pitäisi varmaan odottaa vielä hetki, kun pyykkikone kuuluu linkoavan pojan vaatteita. Laitan ne ensin kuivumaan ja lataan uuden koneellisen, sitten aloitan sen ärsyttävän homman. Lupaan. Päivitän edes sen ohjelman ja järjestän kuitit. Tai ainakin osan kuiteista.